t +31 (0)6 412 75 201
studiotoop@gmail.com
EN NL

Referenties


femmy ten cate

Met de komst van Carrie Preston was er een nieuw ‘geluid’ in de tuinwereld geboren. Na al de jaren dat ze al als ontwerpster actief is, is dat nog steeds fris. TOOP-tuinen combineren de look & feel van modern design met een aardige hoeveelheid planten en aandacht voor biodiversiteit en ecologie. Haar tuinen zijn gemaakt voor tuinplezier: genieten van planten, kunnen zitten, liggen, hangen, spelen, eten en meer, en dat plezier straalt er vanaf.

 

 

Femmy ten Cate, hoofdredactie Groei & Bloei


olga van saane 2 olga van saane 1

Carries tuinen doen me denken aan boten, vrij van ballast, licht en degelijk gebouwd, die kinderen, ouders en huisdieren mee op avontuur nemen. Het gevoel van beweging, jong zijn, familie en plezier is overweldigend. Deze tuinen nodigen je ertoe uit om de deuren van je woonkamer wijd open te gooien, naar buiten te stappen, diep adem te halen en je verbonden te voelen met waar je bent.

Carries tuinen zijn praktisch, functioneel en esthetisch aangenaam. Ze zijn trendy, cool, betaalbaar en volstrekt logisch. Ze zijn natuurlijk. Ze maken het mogelijk compromissen te sluiten en flexibel en creatief te zijn. En ze zijn ook kitschwerend. Alles bij elkaar mijn favoriete soort moderne tuin.

Olga van Saane, fotograaf (olgavansaanephoto.com)


Michael bakker

Veel tuinontwerpers werken vanuit hun eigen stijl en willen op deze manier hun naamsbekendheid vergroten. Carrie heeft in mijn ogen het vermogen om deze stijl-ego even aan de kant te zetten en puur vanuit het perspectief van de gebruikers van deze buitenruimte een passend ontwerp te maken waarbij haar eigen(wijze) stijl als vanzelfsprekend tot uiting komt. Waarschijnlijk is het juist deze manier van werken die haar zo succesvol heeft gemaakt en zij van vrijwel al haar klanten het mooiste compliment krijgt wat je als ontwerper kunt krijgen namelijk dat zij zich nog nooit zo hebben “thuis” gevoeld in hun tuin.

Michaël Bakker, TuinenStruinen (tuinenstruinen.com)